Suosituimmat tanssiaiheiset pelit Suomesta ja maailmalta

Lautapelit

Yksi hienoimpia tanssiaiheisia lautapelejä on suomalaissyntyinen Dance Arena 200. Tämän huippuhauskan seurapelin on kehittänyt orimattilaislähtöinen koreografi Jouni Prittinen ja tähän päivään mennessä peli on ilmestynyt jo kuudella eri kielellä. Pelissä on tarjolla 200 eri tanssia ja pelaajien tarkoituksena on saada pelipartneri arvaamaan oikea tanssi oman esityksen perusteella. Tätä peliä kokeilleet ovat kehuneet peliä “tanssikansan ykköspeliksi” ja “hullun hauskaksi” ja varoittaineet, että peliä pelatessa tulevat takuulla poskilihakset kipeiksi.

Konsolipelit

Ubisoft Entertainment yhtiön peliperheestä löytyy todellinen unelmapelien sarja kaikille tanssin ystäville: Just Dance. Peli on saavuttanut nopeasti huiman suosion ja viimeisimpien tietojen mukaan sen lumoissa on jo peräti yli 118 miljoonaa pelaajaa. Sarjaa on tähän mennessä julkaistu jo peräti 25 osaa aina vuodesta 2009 lähtien ja pelattavaa löytyy niin aikuisille kuin myös perheen kaikkein pienimmille. Pelin suosioon on vaikuttanut varmasti myös se, että se on pelattavissa peräti seitsemällä eri konsolialustalla, mukaan lukien Playstation 3, Xbox 360 ja Wii. Hieman versiosta riippuen mukana on eri kappalevalikoimat, mutta vuoden 2018 versio sisältää jo peräti 40 biisiä, eli varmasti jokaiselle jotakin. Just Dance -konsolipelillä pelaamista voi kokeilla joko yksin tai ystävien kanssa ja sen tarkoituksena on seurata koreografiaa mahdollisimman tarkkaan. Pelaajan tanssiliikkeitä seurataan joka esimerkiksi Xbox Oncen omalla kameralla tai Just Dance Controllerin avulla. Jos tanssi on sinulle urheilullinen harrastus, voit myös seurata omaa kalorinkulutustasi pelistä löytyvän mittarin avulla.

Mobiilipelit

Nykyään lähes kaikki sosiaalinen kanssakäyminen, tiedonhaku ja viihteen seuraaminen on siirtynyt mobiiliin ja on siis vain luonnollista, että myös pelaaminen tapahtuu suurimmaksi osaksi jo mobiililaitteilla. Mobiilipelien kirjo on valtava ja suuri osa loistavia pelejä on pelattavissa myös ilmaiseksi.

Ubisoft Entertainmentin Just Dance on hiljattain tullut saataville myös mobiiliversiona, jossa koreografioiden mukana lanteita pääsee pyörittämään peräti yli 300 musiikkikappaleen tahtiin. Valitse mieleisesi avatar ja lempikappaleesi ja haasta myös kaverisi mukaan tanssimaan!

Vuoden 2017 odotetuimpia mobiilissa pelattavia tanssipelejä oli ehdottomasti Dance On, joka on Prodigy Infinitech -yhtiön tuotantoa. Sen lisäksi, että pelissä on upeat grafiikat, äänimaailma ja kappalevalikoima, tarjoaa se lisäksi todella monipuoliset mahdollisuudet sosiaaliseen kanssakäymiseen muiden pelaajien kanssa. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -kaupassa.

Perheen pienemmille hauskoja tanssihetkiä tarjoaa Toca Bocan:n hiljattain julkaisema mobiililaitteella pelattava tanssipeli Toca Dance, jossa tarkoituksena on luoda ihkaoma tanssiesitys. Pelaaja pääsee valitsemaan tanssijoilleen mieleisensä esiintymisasut ja luomaan oman koreografiansa liikuttamalla hahmoa musiikin tahtiin puhelimen näytöllä. Kun koreografia on saatu valmiiksi, esiintyjät siirtyvät lavalle ja esittävät pelaajan kehittämän tanssin yleisön edessä. Peli sopii parhaiten 4-8 vuotiaille.

Kolikkopelit

Jos etsinnässäsi on tanssiaiheinen peli aikuiseen makuun, kannattaa kokeilla tanssiteeman ympärille rakennettuja viihdyttäviä kolikkopelejä. Netin parhaat kasinot ovat pullollaan pelejä, joiden teemat vaihtelevat huippusuosituista leffoista ja TV-sarjoista aina sarjakuviin, kalastukseen ja taruolentoihin saakka. Merkittävää osaa kolikkopeleistä hallitsee kuitenkin musiikkiteema, ja eri valmistajien pelejä on tarjolla niin popin, rockin, hevin kuin kantrinkin ystäville. Tanssiaiheisissa peleissä kuullaan usein hieman rytmikkäämpää musiikkia, kuten seuraavista esimerkeistä tullaan huomaamaan.

Dancing in Rio on WMS Gaming peliyhtiön valmistama värikäs ja menevä kolikkopeli, joka vetää pelaajan suoraan Rion kaduille. Pelissä nähdään symboleina kimalletta, upeita yksityiskohtia ja toinen toistaan kauniimpia karnevaaliasusteisiin pukeutuneita tanssijoita. Myös pelin äänimaailma vie pelaajan kuumien brasilialaisrytmien pariin, aivan kuin oikeassa karnevaalissa.

Playtech -peliyhtiön markkinoille tuoma Dirty Dancing -kolikkopeli perustuu vuonna 1987 julkaistuun samannimiseen elokuvaan, josta on sittemmin tehty myös uusi versio. Elokuva nousi nopeasti nuorison suosikiksi ympäri maailmaa ja myös elokuvan teemaa seuraava peli on kerännyt itselleen mojovan fanikerhon. Suosituksi Dirty Dancing -pelin ovat tehneet myös sen pilviä hipovat progressiiviset jättipotit. Voittolinjoilla nähdään muun muassa elokuvasta tutut suosikit Francis “Baby” Housman, Penny Johnson ja Johnny Castle.